Практичні поради

Практичні поради
  • У зв'язку із властивістю поглинати запахи, теракотовий посуд краще використовувати вибірково: для рибних страв — окремо, для молочних — окремо.
  • Горщик, в якому збираєтесь готувати, опустіть разом з кришкою в холодну воду хвилин на 15. Пори всмокчуть вологу і їжа вийде соковитішою.
  • А щоб страва мала ефект зготовленої на парі, на тих же 15 хвилин залийте посудину гарячою водою.
  • Вариво в горщиках не пригорає, тому можна готувати без застосування жирів.
  • Теракота прекрасно витримує високі і низькі температури, що дозволяє використовувати її у печах, електричних та газових духовках.
  • Разом з тим, не витримує перепаду температур, тому посуд не бажано ставити на відкритий вогонь, холодним у гарячу піч чи розігрівати в ньому їжу.
  • Щоб заварити каву на газовій плиті у глиняній турці , користуйтесь розсікачем.
  • Якщо страва загуста, доливайте теплої рідини. Від холодної горщик може тріснути.
  • Мити живу кераміку бажано із мінімальною кількістю синтетичних засобів, щоб не поглинала запах. Найкраще теплою водою з содою.
  • Вимитий посуд доцільно провітрити.
  • Перш ніж покласти горщик до шафи, переконайтеся, що він дійсно сухий.
  • Глиняний глечик вкрився цвіллю — не біда. Гарно прожарте його в духовці, потім помийте в теплій воді з содою і просушіть.
  • Те ж саме робіть, щоб позбутися стійкого запаху. При необхідності повторіть процедуру.